SVENSKENE HEKLET OL MÖSSA i 2010, så da "hermet jeg og laget en NORSK OL-LUE"
 

MIN EGEN HEILNORSKE OL-LUE;))


Bokstavene NORWAY er Pins som jeg satt på. Dem kan kjøpes hos Panduro. 
Kjekt fordi du kan ta dem av når lua skal vaskes.. Jeg har heklet i CORTINA, og faktisk heklet flagget samtidig med resten av lua
Jeg er ikke god på hekling - men synes det ble bra for å være første gangen..

SKAL PRØVE Å FORKLARE HVORDAN JEG HEKLET FLAGGET:
For at det ikke skulle forskyve seg så heklet jeg fastmasker med hvitt frem til der jeg begynte på flagget. Da har du en hvit luftmaske på heklepinnen. Trekk det røde
garnet gjennom den hvite luftmasken(en ny luftmaske), hekle 3 røde fastmasker, hekle så det hvite garnet gjennom den røde luftmasken.(en ny luftmaske), hekle den hvite fastmasken, så tar du det blå garnet gjennom den hvite luftmasken (en ny luftmaske), hekle så den blå fastmasken, trekk det hvite garnet gjennom den blå luftmasken (en ny lm), hekle den hvite fm, trekk det røde garnet gjennom den hvite lm, hekle 3 røde fastmasker, trekk den hvite tråden gjennom den røde lm. Du får liksom en ekstra luftmaske mellom hver fastmaske her med flagget, men slik jeg kan se det, så gjorde det ingenting. Jeg vet ikke annen måte å skifte farger på når man hekler. Fortsett rundt med hvite fm. Flagget består av 9 fastmasker per omg. 3 røde, 1 hvit, 1 blå, 1 hvit og 3 røde. Nå gikk det fint å hekle flagg uten at det forskjøv seg.. Hekle videre etter diagrammet under. totalt 9 omg.Strikket et OL-Merke også, ble visst litt skeivt, men
ihvertfall ingen tvil om at det er OL 2010 det gjelder *ler*
HER ER MIN OPPSKRIFT PÅ HEILNORSK OL-LUE:
GARN: 2 hvite Cortina Soft (kjøpt hos sparkjop.no) og litt rester med blått og rødt til flagget
heklenål nr. 6

Luen er heklet rundt med 56 fastmasker på omgangen og 31 omganger (lengden)..
KLIKK HER for å komme til garnsalg av CORTINA

FREMGANGSMÅTE:
1 omg. Legg opp 4 luftmasker - sett i en ring med 1 kjm i første lm, hekle 8 fastmasker i ringen.
2 omg. 2 fastmasker i hver fm = 16 fm.
3 omg. * 1 fm, 2fm i neste fm = 24 fm
4 omg. * 2 fm, 2fm i neste fm = 32 fm
5 omg. * 3 fm, 2fm i neste fm = 40 fm
6 omg. * 4 fm, 2fm i neste fm = 48 fm
7 omg. * 5 fm, 2fm i neste fm = 56 fm
8 omg til 31 omg: Hekle 56 fastmasker.

Lag ditt eget stripemønsteret/eller ensfarget: Jeg heklet totalt 31 omg. Prøv den på å se om du har fått den lengden du ønsker. 
Fest alle tråder og vips så har du din egen NORSKE PATRIOT OL- LUE;)

Du er velkommen til å benytte denne gratis - 
men link da gjerne til siden min om du benytter deg av mine gratis oppskrifter. 
Du kan ikke kopiere og videreselge mine oppskrifter. (Åndsverkloven)
På forhånd takk

 
 

 Hei:-) vil du kjøpe noen av mine mønstre? Send meg da en MAIL  på denne adr:
ihkdesignsalg@gmail.com så får du tilsendt opplysning om innbetaling :-) Takk
****************
copyright og DESIGNET AV:
INSTAGRAM: ihkdesign_haandarbeid
Bli gjerne medlem i GRUPPEN min PÅ FB
Lik gjerne  SIDEN min PÅ FB
Her kan du besøke  MIN TWITTER
Min hverdagsblogging finner du i BLOGSOFT

DET NÆRMER SEG OL… Gratis mønster på Heilnorsk heklet lue – værsågod :-)

SVENSKENE HEKLET OL MÖSSA i 2010, så da "hermet jeg og laget en NORSK OL-LUE"
 

MIN EGEN HEILNORSKE OL-LUE;))


Bokstavene NORWAY er Pins som jeg satt på. Dem kan kjøpes hos Panduro. 
Kjekt fordi du kan ta dem av når lua skal vaskes.. Jeg har heklet i CORTINA, og faktisk heklet flagget samtidig med resten av lua
Jeg er ikke god på hekling - men synes det ble bra for å være første gangen..

SKAL PRØVE Å FORKLARE HVORDAN JEG HEKLET FLAGGET:
For at det ikke skulle forskyve seg så heklet jeg fastmasker med hvitt frem til der jeg begynte på flagget. Da har du en hvit luftmaske på heklepinnen. Trekk det røde
garnet gjennom den hvite luftmasken(en ny luftmaske), hekle 3 røde fastmasker, hekle så det hvite garnet gjennom den røde luftmasken.(en ny luftmaske), hekle den hvite fastmasken, så tar du det blå garnet gjennom den hvite luftmasken (en ny luftmaske), hekle så den blå fastmasken, trekk det hvite garnet gjennom den blå luftmasken (en ny lm), hekle den hvite fm, trekk det røde garnet gjennom den hvite lm, hekle 3 røde fastmasker, trekk den hvite tråden gjennom den røde lm. Du får liksom en ekstra luftmaske mellom hver fastmaske her med flagget, men slik jeg kan se det, så gjorde det ingenting. Jeg vet ikke annen måte å skifte farger på når man hekler. Fortsett rundt med hvite fm. Flagget består av 9 fastmasker per omg. 3 røde, 1 hvit, 1 blå, 1 hvit og 3 røde. Nå gikk det fint å hekle flagg uten at det forskjøv seg.. Hekle videre etter diagrammet under. totalt 9 omg.Strikket et OL-Merke også, ble visst litt skeivt, men
ihvertfall ingen tvil om at det er OL 2010 det gjelder *ler*
HER ER MIN OPPSKRIFT PÅ HEILNORSK OL-LUE:
GARN: 2 hvite Cortina Soft (kjøpt hos sparkjop.no) og litt rester med blått og rødt til flagget
heklenål nr. 6

Luen er heklet rundt med 56 fastmasker på omgangen og 31 omganger (lengden)..
KLIKK HER for å komme til garnsalg av CORTINA

FREMGANGSMÅTE:
1 omg. Legg opp 4 luftmasker - sett i en ring med 1 kjm i første lm, hekle 8 fastmasker i ringen.
2 omg. 2 fastmasker i hver fm = 16 fm.
3 omg. * 1 fm, 2fm i neste fm = 24 fm
4 omg. * 2 fm, 2fm i neste fm = 32 fm
5 omg. * 3 fm, 2fm i neste fm = 40 fm
6 omg. * 4 fm, 2fm i neste fm = 48 fm
7 omg. * 5 fm, 2fm i neste fm = 56 fm
8 omg til 31 omg: Hekle 56 fastmasker.

Lag ditt eget stripemønsteret/eller ensfarget: Jeg heklet totalt 31 omg. Prøv den på å se om du har fått den lengden du ønsker. 
Fest alle tråder og vips så har du din egen NORSKE PATRIOT OL- LUE;)

Du er velkommen til å benytte denne gratis - 
men link da gjerne til siden min om du benytter deg av mine gratis oppskrifter. 
Du kan ikke kopiere og videreselge mine oppskrifter. (Åndsverkloven)
På forhånd takk

 
 

 Hei:-) vil du kjøpe noen av mine mønstre? Send meg da en MAIL  på denne adr:
ihkdesignsalg@gmail.com så får du tilsendt opplysning om innbetaling :-) Takk
****************
copyright og DESIGNET AV:
INSTAGRAM: ihkdesign_haandarbeid
Bli gjerne medlem i GRUPPEN min PÅ FB
Lik gjerne  SIDEN min PÅ FB
Her kan du besøke  MIN TWITTER
Min hverdagsblogging finner du i BLOGSOFT